Tarpojat:Sairauskohtaukset ja lääkkeet

Partio-ohjelma
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tarpojat


Kuvaus: Tarpoja oppii yleisimpien sairaskohtauksien syyt. Hän tunnistaa seuraavat tilanteet ja osaa antaa niissä ensiapua: epilepsia, diabetes, aivoverenkierron häiriö, sepelvaltimotautikohtaus. Tarpoja oppii tavallisimpien käsikauppalääkkeiden käyttötarkoituksen, tunnistaa kodin myrkyt ja tietää myrkytyspotilaan ensiavun. Lisäksi vartio tutustuu lippukunnan ea-laukkuun ja sieltä löytyviin käsikauppalääkkeisiin. Tarpoja myös oppii, miksi lapsille ei saa antaa asetyylisalisyylihappoa ja miten ripulia hoidetaan. Tarpoja tutustuu lääkkeiden käyttöohjeisiin ja tietää, mitä erilaisia myrkyllisiä tai haitallisia aineita kotoa löytyy, sekä osaa hoitaa myrkyllistä ainetta nielaisseen tai hengittäneen henkilön oikein. Tarpoja oppii myös tarvittavat toimenpiteet, mikäli myrkyllistä tai ärsyttävää ainetta on joutunut iholle tai silmään. Tarpoja oppii, että lääkkeitä ei pidä koskaan nauttia muuhun kuin siihen tarkoitukseen, johon ne on tehty ja lääkärin ohjeistuksen mukaan. Tarpoja oppii, miten lääkkeiden yliannostusta hoidetaan lääkehiilellä sekä oppii tunnistamaan lääkemyrkytyksen ulkoiset oireet.

Tavoite: Tarpoja tietää yleisempien sairaskohtausten syyt ja osaa antaa oikean hoidon. Tarpoja tietää paljon myös lääkkeistä ja niiden vaikutuksista.


Vartionjohtajan ohjeTarvikkeet: lippukunnan ensiapulaukku (jossa tavalliset käsikauppalääkkeet ), epilepsia- ja diabetes-rannekkeet (voi tehdä itse)


Luotsin ohje


Aktiviteetti suositellaan järjestettäväksi ikäkausitapaamisena. Aktiviteetti voidaan organisoida esimerkiksi näin: Ensin on puolen tunnin teoriaosuus, jonka jälkeen kierretään neljällä viidentoista minuutin rastilla. Rasteilla on erilaisia potilastapauksia, joita ryhmät hoitavat. Tutustutaan ea-laukkuun. Samoajat voivat toimia potilaina.
Rooli: toteuttaa


Faktat

Kesto: kokous


Valmisteluaika:1 - 2 t


Ryhmä: ikäkausi


Paikka: ikäkausitapaaminen

<comments />


Konseptin "Sairauskohtaukset ja lääkkeet" sivut

Näytetään 0 sivua, jotka kuuluvat tähän konseptiin.